Hai sa vorbim despre problemele orasului! (PROPRIETATEA PRIVATA)

E PROPRIETATEA MEA, FAC CE VREAU PE EA!
Sigur, fiecare are libertate pe proprietatea lui, insa respectand DREPTURILE CELORLALTI!
In primul rând, trebuie înţeles faptul că indiferent că ne aflăm pe o proprietate privată sau publică, nu putem să facem orice vrem, indiferent de consecinte. In stilul acesta, s-ar putea da foc unui cauciuc în fiecare zi pe proprietatea privată, însă acest lucru ar afecta şi proprietăţile din jur. La fel se întâmplă şi cu construcţiile necorelate cu prevederile din documentaţiile de urbanism sau cu reducerea spaţiilor verzi din proprietatea privată: NU PUTEM FACE CHIAR TOT CE VREM tocmai datorită convieţuirii într-un oras, într-o comunitate. Orice face individul, îi afectează şi pe ceilalţi.



CUM SE FAC LUCRURILE CU STIL
In străinătate, când cineva doreşte să ridice o construcţie înaltă într-un cartier de case, acesta trebuie să ia aprobarea proprietarilor pe terenurile din apropierea celui pe care urmează să se ridice construcţia. Practic, se cumpără de la vecinii din jur câte un etaj. Dacă aceştia îi dau acordul, construcţia se face, dacă nu, ea se păstrează în limitele impuse de documentaţiile de urbanism.
In ceea ce priveşte spaţiile verzi private, în general europenii au conştientizat demult importanţa lor şi nu le reduc intinderea. Din contră, în majoritatea statelor occidentale spaţiile verzi private sunt îngrijite cu sfinţenie, de multe ori ele fiind asociate cu nivelul de dezvoltare economică, intelectuală sau culturală al proprietarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu