Hai sa vorbim despre problemele orasului! (TRAFICUL)


LARGITI STRADA, NU VREAU SA STAU BLOCAT IN TRAFIC!
Premisa greşită este că TREBUIE făcut în continuare loc pentru circulaţia şi staţionarea a tot mai multor autoturisme. Din păcate, nu! In străinatate lecţia asta e deja învăţată: cu cât se face mai mult loc traficului, cu atât se înteţeşte. Parisul sau oraşele din Peninsula Scandinavă sunt exemple elocvente în acest sens.

CE NE FACEM?
O soluţie durabilă este promovarea transportului în comun, a deplasării cu bicicleta sau, acolo unde este posibil, chiar mersul pe jos!

Alte soluţii practicate în străinătate sunt: LIMITAREA locurilor de parcare, OPRIREA creşterii suprafeţelor carosabile, SCUMPIREA parcărilor sau TAXAREA accesului cu maşina auto în centrul oraşului.

De asemenea, tot la dezvoltare durabilă intră şi măsuri urbanistice de reducere a nevoii de deplasare în oraş cu maşina şi mai ales de tranzitare prin oraş, prin centru.

Toate aceste aspecte au fost demult demostrate în alte ţări care au trecut prin ce trece România acum, deşi şi acolo autorităţile au avut nevoie de decenii pentru a accepta acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu