Lacul Circului s-a întristat, a venit Cascade Park Plaza şi l-a secat

Pe Lacul Circului, din cartierul Tei (Bucureşti), se petrece un număr de magie extraordinar de mişto: apele scad. Şi asta nu ar fi nimic. De fapt, excepţia acestui număr de iluzionism este că, în timp ce apele lacului scad, în zonă creşte o clădire de birouri de vreo 18 etaje, de formă triunghiulară şi, chipurile, construită după cele mai ecologice principii cu putinţă.

Clădirea se cheamă Cascade Park Plaza. Iar arhitectul acesteia e un adevărat Houdini, care a secat lacul fără să-l atingă şi fără ca cineva să ştie. Asta pentru că, conform proiectului său, sub nivelul solului, Cascade Park Plaza mai are vreo cinci niveluri.

Astea cinci etaje au făcut ca fundaţia clădirii să aibă 35 de metri adîncime. Ce înseamnă asta? Că apele freatice care-şi făceau de cap pe la adîncimea aia (şi alimentau libere, cu ocazia asta, şi lacul Circului) sînt barate de pereţi de beton. Şi, deci, nu mai ajung în lac. Care, săracu’, a scăzut cu vreo 22 de centimetri în două săptămîni, deja, şi va continua să sece într-un ritm destul de alert.

Continuarea http://www.catavencu.ro/lacul_circului_s_a_intristat_a_venit_cascade_park_plaza_si_l_a_secat-6894.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu