În Sighişoara suprafaţa este de 2,6 mp pe cap de locuitor. Şi acest oraş se confruntă cu necesitatea autorităţilor de a crea parcări auto. În ceea ce priveşte siturile protejate UNESCO, acoperite cu spaţii verzi, acestea sunt lăsate în paragină în mod expres.
Sighişoara are seria ei de spaţii verzi invadate abuziv cu construcţii precum chioşcuri, case de locuit, o biserică ortodoxă.
Oraşul nu are un registru al spaţiilor verzi publice, datorită faptului că nu există o metodologie de elaborare a acestora. Cu toate acestea, există registrul patrimoniului public în care sunt trecute o serie de spaţii verzi, dar şi în PUG-ul oraşului şi în PUZ-ul pentru centru o serie de terenuri cu destinaţîe spaţiu verde. Registrul local al spaţiilor verzi ar putea fi elaborat numai prin simpla trecere a acestor suprafeţe al căror statut este neechivoc şi nu necesită o metodologie, însă în acest caz este evidentă lipsa de interes a autorităţilor de a lămuri situaţia.
Râul Târnava Mare, care străbate oraşul, are un potenţial ridicat pentru amenajare cu spaţii verzi, poteci, locuri pentru scăldat sau pentru picnic. În prezent el este lăsat neamenajat.
Sursa: Asociaţia Sighişoara Durabilă
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu